Célunk

Küldetésünk

A Hangya Közösség a kevésbé támogatott vidéki menhelyeknek segít 2010 óta.
Munkánkra sajnos nagy szükség van. Hisszük, hogy közös erővel tehetünk a szenvedő kutyákért.
2014 októberében hatalmas problémával szembesültünk. Az állatvédő szervezetek jelezték, hogy nagyon sok kutya várja a telet kutyaház, menedék nélkül.

Hatalmas összefogással, több száz ember mozdult meg, hogy ténylegesen segítsen. Fuvarosok, kutyaházkészítők, magánszemélyek, önkéntesek álltak közösen az ügy mellé. 532 db kutyának tudtunk segíteni. Az eredményeket itt nézheted meg.

Bár nagy feladatot teljesítettünk tavaly, a rászoruló állatok csak egy töredékének tudtunk segíteni.
Idén folytatjuk, mert nem hagyhatjuk őket magukra.

Mi vállaljuk, hogy minden szabadidőnket a szervezésnek szenteljük. De egyedül kevesek vagyunk.
Idén is számítunk az állatbarátok támogatására. Tarts velünk és segíts te is!

Céljaink és álmaink

Munkánk során kétféle segítséget tudtunk nyújtani:
A menedék nélküli kutyáknak a lehető leghamarabbi problémamegoldást, ami a lakosság által felajánlott használt kutyaházak összegyűjtését és szállítását jelenti az ország különböző részeibe.

Idén szeretnénk még hasznosabb segítséget nyújtani. Olyat, ami hosszabb távra szól. Azt tapasztaltuk, hogy a menhelyi kutyák másként használják a kutyaházakat, mint a gazdis kutyák. Ezért speciálisan menhelyi kutyák számára tervezett kutyaházakat szeretnénk adományozni minél több menhelyre. Ami a problémát nem csak ideiglenesen oldja meg, hanem sok éves segítséget jelent.


Segítenél?

Rendszeres havi támogatás

Kérjük, támogasd munkánkat havonta egy csoki árával!

A rendszeres támogatás az egyik legfontosabb segítség. Biztosítja, hogy folyamatosan tudjunk segíteni, adni és ne kelljen tehetetlenül nézni szenvedő állatokat. Ha éhező állatokat látunk, azonnal tudjunk cselekedni, ha egy vidéki menhely szorul sürgős segítségre, rögtön segíthessünk.


Ivartalanítási támogatás

Folyamatosan próbáljuk csökkenteni a hihetetlen mértékű kutya és macska túlszaporulatot.

A menhelyek teltházára, az utcán élő több mint 100.000 kóbor kutyákra, az évi több ezer meggyilkolt kiskutyára egyetlen egy megoldás létezik: ivartalanítás.

Támogasd munkánkat, hogy kevesebb állat szenvedjen. Kérjük, hogy a megjegyzés rovatba írd be: ivartalanításra.


SPECIÁLISAN MENHELYEK SZÁMÁRA KÉSZÍTETT KUTYAHÁZAK

Segíts a leginkább kiszolgáltatottaknak, a magukról gondoskodni nem képes állatoknak nyújtott segítségünk, társadalmi felelősségvállalásunkat, összetartásunkat, emberségünket jelképezi, így példát mutat a következő generáció számára is.

Célunk, hogy a hideg beállta előtt minél több speciálisan menhelyi kutyák számára készített kutyaházakat juttathassunk el. Ezek a házak: nyitható tetejűek: a félős vagy mamakutyákhoz fentről is hozzájuk lehet férni, a tetejük lejtős: fel tudnak ülni rá, szendvicspanelből készül, ami fertőtleníthető, könnyen tisztítható, ami gyakran szükséges a menhelyeken, rágásbiztosak: az anyaguk mellet pluszban élvédővel is rendelkeznek, oldalbejáratuk nem középen található: tehát egy nagyobb szél vagy hóvihar esetén be tudnak bújni védett helyre, hőszigeteltek.

Áruk nem sokkal drágább, mint a piacon kapható klasszikus kutyaházaké, viszont tartósságuk jóval hatékonyabb! Profi készítőnk az alapanyag árát számolja fel, munkadíja nagy részét adományként elengedi. (www.kutyahazgyar.hu)


Adomány faházak

Menhelyek számára készült speciális faházak nagy segítséget jelentenek.
Szigetelt, nyitható, rágásbiztos és szélvédett kuckót biztosítanak a mentett kutyáknak , sokszor egész családoknak.

Adományozz egy házat és mi névtábláddal együtt a megfelelő rászoruló helyre szállítjuk.
Kérjük, írj nekünk, hogy egyeztetni tudjuk, mi kerüljön a névtáblára.
Pontosan tájékoztatunk, hogy hova került a házikód, amit akár meg is látogathatsz.


Örök szendvicspanel házak

Extra tartós és rágásbiztos, szigetelt kutyaház speciálisan menhelyek számára készítve.
Egy több száz fős túlzsúfolt menhelyen nincs lehetőség a mentett kutyák napi sétáltatására. Az egyetlen szórakozás a kenelben a házak amortizálása, ami gyakori.
Ennél a típusnál viszont teljesen lehetetlen, örök darabnak tervezték.
Adományozz egy házat és mi névtábláddal együtt rászoruló helyre szállítjuk.

Kérjük, írj nekünk, hogy egyeztetni tudjuk, mi kerüljön a névtáblára.
Pontosan tájékoztatunk, hogy hova került a házikód, amit akár meg is látogathatsz.PÉNZADOMÁNY:

Hangya Közösség Alapítvány
MagNet bankszámlaszám: 16200223-10044991-00000000
IBAN: HU06 1620 0223 1004 4991 0000 0000
SWIFT: HBWEHUHB
Paypal: Hangya Közösség PayPal


Sokféleképpen segíthetsz!


KÉSZÍTS ÚJ KUTYAHÁZAT:

Amennyiben szívesen barkácsolsz és kész kutyaóllal tudnád segíteni karitatív munkánkat, kérjük, vedd fel a kapcsolatot velünk: info@hangyakozosseg.hu

A menhelylakók számára az ideális ház: szigetelt, élvédőzött, lapostetős és lehetőség szerint nyitható tetejű. De természetesen bármilyen megoldásnak örülünk, hiszen a célunk 500 kutyaház összegyűjtése.


FUVAROZÁSI SEGÍTSÉG:

Nagy örömmel fogadjuk minden mély érzésű vállalkozó és magánszemély segítségét, akik szállítással tudják támogatni a munkánkat a cél érdekében. Akár egyetlen egy fuvar is megoldás!

Számunkra ez az egyik legnagyobb segítség, hiszen folyamatosan gyűjtjük Budapest területéről a meleg holmikat, és rendszeresen küldünk vidéki menhelyek számára adományt.

Segítségeddel a kutyáknak nem kell deres bundával ébrednie a hideg napokon.


VÁLLALATOK SZÁMÁRA:

Állj ügyünk mellé és támogasd kezdeményezésünket adománnyal, vagy speciális kutyaházakkal.

A házakra névtábla kerül, mi pedig gondoskodunk róla, hogy minél több ember tudomást szerezzen erről a nemes tettről. Ebben a profitorientált világban a társadalmi problémák mellé álló cégek pozitív megítélést kapnak. A kutyás társadalom pedig igen kiterjedt és szívesen fogadja az állatbarát cégeket.


RAKTÁROZÁS:

A központunk a XVI. kerületben található. Folyamatosan keresünk olyan raktározási lehetőséget, ami közel esik ehhez a kerülethez. A felajánló fuvarosok általában munka előtt vagy után tudnak segíteni, így a fuvarok nagy része is éjjel vagy hajnalban indul. Kérjük, amennyiben tárolási lehetőséggel tudnád munkánkat segíteni, mindenképp jelezd, hiszen így nem csak a kutyaházakkal lenne lehetőségünk segíteni a menhelyeket, hanem más tárgyakkal is. Álmunk egy saját raktár.


NE DOBD KI, ADD NEKÜNK:

Rendszeresen gyűjtünk meleg holmit: használt, de tiszta plédeket, törölközőket, lepedőket.
Gondolj ránk selejtezéskor, vagy csinálj kisgyűjtést és kérdezd körbe ismerőseidet.
Bővebb információ: https://www.facebook.com/notes/909795639111594/


VIDÉKI FELAJÁNLÁSOK

A vidéki felajánlásokkal kapcsolatban a legközelebbi, segítségre szoruló menhelyet keresd. Van ahol meg tudják oldani a környékbeli szállítást, van ahol ebben is segítséget kértek. Egyeztess velünk.

Listánkat itt találod: hová

Amennyiben nem találod a számodra legközelebbi menhelyet, írj nekünk és igyekszünk megkeresni a hozzád legközelebb eső szervezet elérhetőségét.


TETŐ KÉSZÍTÉSE

Több menhely már rendelkezik kenelekkel, de sajnos a tető anyagára és munkadíjára nem tudják összegyűjteni a szükséges összeget. Amennyiben munkával, vagy a tetőkhöz szükséges anyaggal (pl. trapézlemez) segíteni tudsz, ne habozz!

Keresd meg az hozzád legközelebb eső segítséget kérő szervezetet, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot.


RENDEZVÉNYEK:

Gyakran veszünk részt rendezvényeken, jelentkezz segítőnek.


ISMERŐS BOLT?

Van az ismerősi körödben olyan bolt ahol kihelyezhetnénk gyűjtő urnánkat? Jelezd felénk


VIDD HÍRÜNKET

Köszönjük, ha tevékenységünkről hírt adsz. Kérjük a faceboon kövesd nyomon munkásságunk, felhívásainkat és oszd meg. Sokszor egy like is hatalmas segítség!

Illetve örömmel bocsátunk rendelkezésedre ezzel kapcsolatosan sajtóanyagot. Kérjük, vedd fel velünk a kapcsolatot.