1%

Kérjük, gondolj ránk!

Ne hagyd elveszni!

Minden évben az adózók FELE (!), nem rendelkezik személyi jövedelemadója 1%-ról.
A tavaly, az előző évekhez képest újabb 500.000 ember NEM tartotta fontosnak, hogy támogassa az önerőből tevékenykedő civil szervezeteket.

Az állatvédelem területén dolgozó szervezeteket nem támogatja az állam. Az 1%-os felajánlásokból befolyt összeg az egyetlen lehetőség arra, hogy fejlődhessünk, menthessünk, hogy bármi változás történhessen.

Ezek a legfontosabb adatok:

Hangya Közösség Alapítvány
18732993-1-42

 

Hogyan ajánlhatod fel 1%-odat?

 • Könyvelő végzi az adóbevallásodat:
  Nála kell jelezni az 1% felajánlás kedvezményezettjét (nevét és adószámát)
 • Elektronikusan Ügyfélkapun keresztül az jövedelemadó-bevallás részeként, egyidejűleg vagy elkülönülten is lehet
  • Igen, akár azonnal most is felajánlhatod, már elérhető a felület!
  • ha a NAV végzi az adóbevallásodat, külön kell nyilatkoznod az elektronikus felületen
  • amennyiben magadnak állítod össze az adóbevallásodat, akkor ki kell töltened az erre vonatkozó részt, vagy külön időpontban is felajánlhatod.
 • Amennyiben nincs ügyfélkapu regisztrációd, úgy postai úton vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban. A nyomtatványt az oldalunk alján is le tudod tölteni.
 • 2018-tól megszűnt a munkáltatói adó megállapítás, azonban a korábbi évek gyakorlatával egyezően a munkáltatód továbbra is összegyűjtheti a nyilatkozatodat. Amennyiben ezt választod, akkor azt legkésőbb 2018. május 10-éig lezárt borítékban leadva teheted meg. Az ehhez szükséges nyomtatványt az oldalunk alján is letöltheted. (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jeled, a leragasztás helyén pedig az aláírásod!)

Az adóbevalláshoz szüksége 17EGYSZA jelű nyomtatvány: